|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Coś ze ssaniem ? |
Autor |
Wiadomość |
Keray69
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Wrz 2009 Posty: 349 Skąd: Ełk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 02-12-2009, 23:33
|
|
|
Zdjąłem filtr powietrza i sprawdzałem jak wygląda ten wtrysk i gdy silnik odpalę to z tego (czarnego czegoś) nad wtryskiem kapie benzyna jak dodam gazu to pod spodem otwiera się ta blaszka i zasysa ta benzynę do środka czyli chyba jest ok. Teraz nie dawno tez pochodził trochę zgasiłem to znowu bez gazu wcale nie zapalił i gdy puszczałem gaz to znowu tracił obroty i gasł Naciągnąłem linkę od gazu to trzymał obroty tak ok 1000 i jak już się naprawi to sam zwiększa obroty do ok 1200-1300 jak znowu odpuszcze linke to jest normalnie ok 900-1000 obrotów Normalnie parodia z tym samochodem
ps. Mógłby ktoś dać fotkę z zaznaczonym tym silniczkiem krokowym (bo chciałbym mu się dokładnie przyjrzeć bo na forum wyczytałem ze mogło się tam coś zapiec |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 03-12-2009, 19:33
|
|
|
Keray69, piszesz że " gdy silnik odpalę to z tego (czarnego czegoś) nad wtryskiem kapie benzyna" - z wtrysku nie może kapać tylko musi być widoczna rozpylona mgiełka.
Pasowało by się dowiedzieć,czy to jest wina wtrysku (mógł się zapiec) czy pompy paliwa,która może dawać za niskie ciśnienie.
A silnik krokowy jest z tyłu za korpusem wtrysku.Takie czarne pudełko i podpiera przepustnicę bolcem w takim kondonie z czarnej gumy.
Załączam fotkę z zaznaczonym krokowcem.
|
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Keray69
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Wrz 2009 Posty: 349 Skąd: Ełk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 03-12-2009, 21:56
|
|
|
Kapie te benzyna z tego czarnego jajka... Jak dodam gazu to pod spodem otwiera się dysza i słychać jak ssie paliwo i wtedy kapie mocniej i więcej Dodam jeszcze ze wymieniłem świece na nowiutkie V line. A tamte stare były takie czarne jak od diesla Dodam tez ze spalanie jest kosmicznie wielkie W poniedziałek lałem za 100 a dziś już puchy |
_________________ TEMPRA 1.6 S.X ie |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 03-12-2009, 22:22
|
|
|
Keray69, jak pisałem wyżej nie może kapać z wtrysku .Wtrysk rozpyla paliwo w mgiełkę.Jeżeli kapie to silnik na pewno nie będzie chodził jak trzeba.Musisz sprawdzić dlaczego bena kapie.Jak jest to "jajko" z czarnego plastiku to na górze jest śruba na torxa.Odkręć ją,podnieś ten plastik (może iść z oporem bo jest uszczelniony) i pod nim jest wtrysk.Łapie się go kleszczykami w miejscu gdzie wystają z niego dwa bolce.Trzeba mocno pociągnąć.Jak wyjdzie sprawdź czy nie ma tam śmieci.U mnie troszkę się przypiekł od jazdy na gazie,więc go podpiąłem pod aku i rozruszałem go.
Obok wtrysku jest też regulator ciśnienia przykręcony czterema śrubami.Też go rozkręć i zobacz czy czasem nie ma tam jakiś śmieci i czy membrana nie jest dziurawa.Tylko nic nie ustawiaj przy nim(nie wyginaj).
No i trzeba sprawdzić ciśnienie paliwa czy jest dobre.Może jakiś warsztat ma taką możliwość w Twojej okolicy.Ktoś na forum miał taki problem,że wąż paliwa przy pompie (w zbiorniku) sparciał i paliwo uciekało z powrotem do baku i nie było właściwego ciśnienia.
Jak byś miał możliwość założyć na próbę dekiel z wtryskiem od kogoś innego,albo może mają jakiś luźny w warsztacie to dużo by to pomogło.
|
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|