Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś ze ssaniem ?
Autor Wiadomość
Keray69 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 02-12-2009, 23:33   

Zdjąłem filtr powietrza i sprawdzałem jak wygląda ten wtrysk i gdy silnik odpalę to z tego (czarnego czegoś) nad wtryskiem kapie benzyna jak dodam gazu to pod spodem otwiera się ta blaszka i zasysa ta benzynę do środka czyli chyba jest ok. Teraz nie dawno tez pochodził trochę zgasiłem to znowu bez gazu wcale nie zapalił i gdy puszczałem gaz to znowu tracił obroty i gasł :? Naciągnąłem linkę od gazu to trzymał obroty tak ok 1000 i jak już się naprawi to sam zwiększa obroty do ok 1200-1300 :? jak znowu odpuszcze linke to jest normalnie ok 900-1000 obrotów :? Normalnie parodia z tym samochodem :sciana:

ps. Mógłby ktoś dać fotkę z zaznaczonym tym silniczkiem krokowym (bo chciałbym mu się dokładnie przyjrzeć bo na forum wyczytałem ze mogło się tam coś zapiec :?

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 03-12-2009, 19:33   

Keray69, piszesz że " gdy silnik odpalę to z tego (czarnego czegoś) nad wtryskiem kapie benzyna" - z wtrysku nie może kapać tylko musi być widoczna rozpylona mgiełka.
Pasowało by się dowiedzieć,czy to jest wina wtrysku (mógł się zapiec) czy pompy paliwa,która może dawać za niskie ciśnienie.
A silnik krokowy jest z tyłu za korpusem wtrysku.Takie czarne pudełko i podpiera przepustnicę bolcem w takim kondonie z czarnej gumy.
Załączam fotkę z zaznaczonym krokowcem.
     assistance   Moneta

Keray69 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 03-12-2009, 21:56   

Kapie te benzyna z tego czarnego jajka... Jak dodam gazu to pod spodem otwiera się dysza i słychać jak ssie paliwo i wtedy kapie mocniej i więcej :? Dodam jeszcze ze wymieniłem świece na nowiutkie V line. A tamte stare były takie czarne jak od diesla :? Dodam tez ze spalanie jest kosmicznie wielkie :? W poniedziałek lałem za 100 a dziś już puchy :?

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 03-12-2009, 22:22   

Keray69, jak pisałem wyżej nie może kapać z wtrysku :!: .Wtrysk rozpyla paliwo w mgiełkę.Jeżeli kapie to silnik na pewno nie będzie chodził jak trzeba.Musisz sprawdzić dlaczego bena kapie.Jak jest to "jajko" z czarnego plastiku to na górze jest śruba na torxa.Odkręć ją,podnieś ten plastik (może iść z oporem bo jest uszczelniony) i pod nim jest wtrysk.Łapie się go kleszczykami w miejscu gdzie wystają z niego dwa bolce.Trzeba mocno pociągnąć.Jak wyjdzie sprawdź czy nie ma tam śmieci.U mnie troszkę się przypiekł od jazdy na gazie,więc go podpiąłem pod aku i rozruszałem go.

Obok wtrysku jest też regulator ciśnienia przykręcony czterema śrubami.Też go rozkręć i zobacz czy czasem nie ma tam jakiś śmieci i czy membrana nie jest dziurawa.Tylko nic nie ustawiaj przy nim(nie wyginaj).

No i trzeba sprawdzić ciśnienie paliwa czy jest dobre.Może jakiś warsztat ma taką możliwość w Twojej okolicy.Ktoś na forum miał taki problem,że wąż paliwa przy pompie (w zbiorniku) sparciał i paliwo uciekało z powrotem do baku i nie było właściwego ciśnienia.

Jak byś miał możliwość założyć na próbę dekiel z wtryskiem od kogoś innego,albo może mają jakiś luźny w warsztacie to dużo by to pomogło.

assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu