|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kontrolka wtrysku w 2.0 8v Jest czy nie? Nie działa u mnie.. |
Autor |
Wiadomość |
Leśniczy

Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 04-07-2010, 23:31
|
|
|
na dniach wymieniałem olej i uszczelkę miski więc przy okazji obejrzałem czujnik ciśnienia oleju ... był przerwany kabelek tuż przy wsuwce .... na chwile obecna kontrolka pali sie po przekręceniu kluczyka i gaśnie po odpaleniu silnika |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
 |
ubek

Pomógł: 50 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 05-07-2010, 00:44
|
|
|
GrzesiekK. napisał/a: | egon. napisał/a: | Tak jest w każdym aucie (przynajmniej ja sie nie spotkałem, zeby było inaczej ) |
Kup francuza zobaczysz że są narody co potrafią zrobić to na odwrót ;] |
normalnie mi się zapalało ciśnienie a dodatkowo wskaźnik ciśnienia oleju pokazywał poziom oleju. Po odpaleniu kontrolka gasła a wskaźnik pokazywał tylko ciśnienie oleju. |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
 |
Boogi

Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-12-2010, 22:39
|
|
|
Panowie nie mówię że jestem "noga" z mechaniki ale do orłów też nie należę. Po ok 2 miesiącach wyjętych z życiorysu podszedłem dzisiaj do temperówki i chciałem ją odpalić a tu po przekręceniu kluczyka tak jakby zwara i kontrolka od wtrysku zaczęła mi dziwnie się zachowywać. Akumulator się ładuje w ciepełku a ja nie chciałem silnika czołgać bo znowu coś roz... yyy popsuje. Dajcie znać czy może to oznaczać coś poważnego bo już mam dosyć napraw. W tym roku wymieniłem cały osprzęt zwalny hamulcowym, całe sprzęgło, regenerowałem alternator i jeszcze kilka drobniejszych. A jakby tego było mało sarence spodobał się mój prawy reflektor... Troche mnie po kieszeni to zabolało i nie chciał bym tego spier...wszyraz. Dajcie znać czy jutro odpalać Temperówke.
** Dodano: 01-12-2010, 22:58 **
zwara już wiem ock
http://forum.tempra.org/t...c1c8192e5266ca2
Pozdrawiam Adminów i przepraszam za problemy bo pewnie nie tu gdzie trzeba i tak dalej |
_________________ Tempra 1.6 i. e. SX `94 Digital |
|
|
|
 |
Leśniczy

Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 01-12-2010, 23:22
|
|
|
nie wiem czy dobrze kojarzę ale kontrolka wtryska w digitalu jest "ukryta" to znaczy nie widać jej wogóle dopóki sie nie zapali ?
w każdym razie przez lata eksploatacji tipo nigdy ta kontrolka nawet nie błysnęła , a jeśli u ciebie sie odzywa to może oznaczać kilka rzeczy :
kiepskie paliwo
problem z regulatorem ciśnienia paliwa
problem z którymś z wtryskiwaczy
tak czy siak ja proponuje śmiało próbować odpalić auto, a w razie dalszych problemów diagnostyka komputerowa wskażę gdzie leży problem
p.s a ze względu że problem pojawił sie dopiero na mrozie , osobiście proponuje zacząć tankować na stacjach sieciowych bp,orlen, statoil bo paliwo na takowych stacjach jest "bieżące" czyli tuż przed mrozami , rafineria odpowiednio modyfikuje skład do niskich temperatur |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
 |
Boogi

|
Wysłany: 07-12-2010, 19:10
|
|
|
A co z tą kontrolką?? pali się przy włączonym zapłonie a potem gaśnie. Generalnie nigdy nie zwracałem uwagi jakiejś szczególnej na nią ale wydaje mi się że zawsze w ten sposób się "zachowywała". A co do paliwa i stacji firmowych to byłem nowym sprinterkiem w Lublinie w weekend a że ma routexa to na BP tankowałem. W niedziele wyjechałem 1 no może 1,5 m za brame hotelu teraz jest śmiesznie ale w niedziele myślałem że podpale złoma!! Także panowie na zime jedna rada benzyna + denatura albo disel + ulepszacz. |
_________________ Tempra 1.6 i. e. SX `94 Digital |
|
|
|
 |
ciechu

Pomógł: 65 razy Wiek: 46 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 07-12-2010, 19:21
|
|
|
Boogi napisał/a: | A co z tą kontrolką?? pali się przy włączonym zapłonie a potem gaśnie | no właśnie nie. Pali się tylko wtedy gdy jest jakiś problem z podawaniem paliwa. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|