Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka wtrysku w 2.0 8v Jest czy nie? Nie działa u mnie..
Autor Wiadomość
Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 04-07-2010, 23:31   

na dniach wymieniałem olej i uszczelkę miski więc przy okazji obejrzałem czujnik ciśnienia oleju ... był przerwany kabelek tuż przy wsuwce .... na chwile obecna kontrolka pali sie po przekręceniu kluczyka i gaśnie po odpaleniu silnika

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 05-07-2010, 00:44   

GrzesiekK. napisał/a:
egon. napisał/a:
Tak jest w każdym aucie (przynajmniej ja sie nie spotkałem, zeby było inaczej ) ;)

Kup francuza zobaczysz że są narody co potrafią zrobić to na odwrót ;]

normalnie mi się zapalało ciśnienie a dodatkowo wskaźnik ciśnienia oleju pokazywał poziom oleju. Po odpaleniu kontrolka gasła a wskaźnik pokazywał tylko ciśnienie oleju.

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

Boogi 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 01-12-2010, 22:39   

Panowie nie mówię że jestem "noga" z mechaniki ale do orłów też nie należę. Po ok 2 miesiącach wyjętych z życiorysu podszedłem dzisiaj do temperówki i chciałem ją odpalić a tu :dupa: po przekręceniu kluczyka tak jakby zwara i kontrolka od wtrysku zaczęła mi dziwnie się zachowywać. Akumulator się ładuje w ciepełku a ja nie chciałem silnika czołgać bo znowu coś roz... yyy popsuje. Dajcie znać czy może to oznaczać coś poważnego bo już mam dosyć napraw. W tym roku wymieniłem cały osprzęt zwalny hamulcowym, całe sprzęgło, regenerowałem alternator i jeszcze kilka drobniejszych. A jakby tego było mało sarence spodobał się mój prawy reflektor... Troche mnie po kieszeni to zabolało i nie chciał bym tego spier...wszyraz. Dajcie znać czy jutro odpalać Temperówke.

** Dodano: 01-12-2010, 22:58 **
zwara już wiem ock
http://forum.tempra.org/t...c1c8192e5266ca2
Pozdrawiam Adminów i przepraszam za problemy bo pewnie nie tu gdzie trzeba i tak dalej ;)

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 01-12-2010, 23:22   

nie wiem czy dobrze kojarzę ale kontrolka wtryska w digitalu jest "ukryta" to znaczy nie widać jej wogóle dopóki sie nie zapali ?
w każdym razie przez lata eksploatacji tipo nigdy ta kontrolka nawet nie błysnęła , a jeśli u ciebie sie odzywa to może oznaczać kilka rzeczy :
kiepskie paliwo
problem z regulatorem ciśnienia paliwa
problem z którymś z wtryskiwaczy
tak czy siak ja proponuje śmiało próbować odpalić auto, a w razie dalszych problemów diagnostyka komputerowa wskażę gdzie leży problem

p.s a ze względu że problem pojawił sie dopiero na mrozie , osobiście proponuje zacząć tankować na stacjach sieciowych bp,orlen, statoil bo paliwo na takowych stacjach jest "bieżące" czyli tuż przed mrozami , rafineria odpowiednio modyfikuje skład do niskich temperatur

Boogi 

Wysłany: 07-12-2010, 19:10   

A co z tą kontrolką?? pali się przy włączonym zapłonie a potem gaśnie. Generalnie nigdy nie zwracałem uwagi jakiejś szczególnej na nią ale wydaje mi się że zawsze w ten sposób się "zachowywała". A co do paliwa i stacji firmowych to byłem nowym sprinterkiem w Lublinie w weekend a że ma routexa to na BP tankowałem. W niedziele wyjechałem 1 no może 1,5 m za brame hotelu :lol: teraz jest śmiesznie ale w niedziele myślałem że podpale złoma!! Także panowie na zime jedna rada benzyna + denatura albo disel + ulepszacz.

ciechu 

Wysłany: 07-12-2010, 19:21   

Boogi napisał/a:
A co z tą kontrolką?? pali się przy włączonym zapłonie a potem gaśnie
no właśnie nie. Pali się tylko wtedy gdy jest jakiś problem z podawaniem paliwa.
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu