|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ładowanie po raz kolejny oraz pare innych pytan :) |
Autor |
Wiadomość |
Maniura
witamy nowego
Województwo: Other
|
Wysłany: 14-07-2007, 21:21
|
|
|
opti napisał/a: | Maniura, chlopie poczytaj caly watek to bedziesz wiedzial ze chlopaki nie mowia tu o golym silniczku 1.4... |
** Dodano: 14-07-2007, 22:22 **
Hipo napisał/a: | Zależy kolego przy jakim silniku nie przy każdym byś tak kozaczył. Poza tym nie kazdy dysponuje kanałem, wielu kolegów tutaj naprawia auta na chodzniku pod blokiem. |
** Dodano: 14-07-2007, 22:29 **
Hipo napisał/a: | Zależy kolego przy jakim silniku nie przy każdym byś tak kozaczył. Poza tym nie kazdy dysponuje kanałem, wielu kolegów tutaj naprawia auta na chodzniku pod blokiem. |
** Dodano: 14-07-2007, 22:37 ** |
|
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 15-07-2007, 07:42
|
|
|
Maniura napisał/a: |
Ja mówię kolego o 1,6 |
** Dodano: 15-07-2007, 08:43 **
Maniura napisał/a: | a jak nie potrafi ktos nawet u kumpla zalatwic kanalu to niech płaci słona kasę za pierdoły
|
bedziesz potrzebowaj jakiejs rady to tak samo Ci napiszemy.. jak sobie nie potrafisz zrobic ani zalatwic pomocy u kumpla to plac slona kaske za reperacje |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 15-07-2007, 08:17
|
|
|
Maniura napisał/a: | a jak nie potrafi ktos nawet u kumpla zalatwic kanalu to niech płaci słona kasę za pierdoły |
No i przesrałeś sobie u bractwa ,tak sie u nas nie robi ,to że masz dojście do kanału to żadna chwała ,ja też mam ale nie wytykam komuś ,tylko radze jak sie ktoś pyta ,a ja znam odpowiedź ,nowy jesteś więc poznaj zasady forum ,a nie mi tu błyszczysz ,chcesz zabłysnąć to składkę zapłać |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Maniura
witamy nowego
Województwo: Other
|
Wysłany: 15-07-2007, 08:29
|
|
|
grabarz napisał/a: | Maniura napisał/a: | a jak nie potrafi ktos nawet u kumpla zalatwic kanalu to niech płaci słona kasę za pierdoły |
No i przesrałeś sobie u bractwa ,tak sie u nas nie robi ,to że masz dojście do kanału to żadna chwała ,ja też mam ale nie wytykam komuś ,tylko radze jak sie ktoś pyta ,a ja znam odpowiedź ,nowy jesteś więc poznaj zasady forum ,a nie mi tu błyszczysz ,chcesz zabłysnąć to składkę zapłać |
|
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 15-07-2007, 08:42
|
|
|
Maniura napisał/a: | Przeczytaj dobrze zanim coś napiszesz bo nikt tu nie cwaniakuje tylko napisałem jak wymienilem alternator w Temprze 1,6 a tu widze, że chodzi Wam o jakieś przepychanki słowne. |
Po pierwsze, żeby wyjąć altka od dołu trzeba mieć kanał. Nie każdy ma taki rarytas. Jeżeli nie ma to trzeba do wyjmować od góry czyli odkręcać koła i zdejmować paski.
Tyle w temacie! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 15-07-2007, 09:47
|
|
|
No i mów do gościa a on dalej swoje. Z takim luzackim podejsciem to możesz raczej nabawić się tutaj alergii do swojej osoby. Niestety ale nie każdy ma kanał, nie kazdy ma kolege z kanałem, nie każdego stać na to żeby płacić kase za wynajem kanału. Jednak widze ze Tobie trudno to zrozumieć i wolisz walić teksty i o umyciu i polerowaniu. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
emeres
Wiek: 50 Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 116 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-07-2007, 22:01
|
|
|
Wydaje mi się, że trohę tragizujecie z tym wyciąganiem alternatora. Ja mam kanał, ale u rodziców 20 km od domu, więc jak na razie 3 razy wyciągałem go pod blokiem(w tym tygodniu 2x). Wczoraj w ciągu godziny wymontowałem go, przełożyłem koło do drugiego i zamontowałe z powrotem. Jeszcze parę razy i będę w 15min po ciemku to robił. Fak, że pierwszy raz nie było tak różowo(wspomaganie chciałem wykręcać, koło ściągać), ale teraz to rutyna. W poniedziałek zaczęła lekko świecić kontrolka ładowania, więc wymontowałem altka, rozkręciłem w piwnicy, obejrzałem powąchałe(czuć spalenizną), skręciłem i liczyłem, że będzie dobrze. Po zamontowaniu bez zmian.Grzebałem od 19.00 do 22.00. Pod koniec roboty nic nie widzałem. Wczoraj o 8.00 pojechałem na szrot, w 10 minut wykręciłem go przełożyliśmy ze złomiarzem koło pasowe, bo u mnie jest wspomaganie, a drugi altek miał koło wąskie, zamontowałem go, umyłem się i w domu byłem o 10.00. Koszt alternatora 120zł. Wieczorem wkurzyłem się bo pod maską słychać było gruchot jakby łożysko się sypało. Dzisiaj rano okazało się, że koło pasowe się odkręciło i wentylator tarł o obudowę.
Wymiana nie jest trudna pod warunkiem, że kiedyś robiło się to lub przynajmniej widziało się jak to się robi. No i trzeba mieć czym odkręcić. Najgorzej jest zamontować. Od strony wewnętrznej(tam gdzie są kable) w uchwycie obudowy jest tulejka, trzeba ją wybić bardziej na zewnątrz to altek wejdzie łatwo na uchwyty. Pierwszy raz zanim na to wpadłem próbowałem go założyć przez godzinę i nie chciał się zmieścić. Po odkręceniu trzeba go opuścić w okolice półosi, przekręcić na bok i postawić na ziemi - z dużym zapasem przechodzi. Dodam, że u mnie po tej stronie oprócz wspomagania nie ma niczego - parownik i wszystkie węże są z drugiej strony. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|