|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
CB usuwanie szumów podczas pracy silnika |
Autor |
Wiadomość |
wojtula

Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 31-07-2007, 18:59
|
|
|
Witam Wszystkich.
Miło tak czytać dysputy naukowe.Rzeknijcie mnie więc koledzy gdzie najlepiej jest umocować na stałe oczywiście antenę w Temprze SW. By dachu nie dziurawić najlepszym miejscem byłaby klapa bagażnika niestety plastik. Relingów nie ma więc kłopot, albo pruć dach. Bat oczywiście 1,5 m z grubą cewką Radio zabytek klasy zerowej CRT FRANCE jeszcze z lat gdy bawiłem się na Lincolnie,RCI, Alanie tudzież innych na DXach naście lat temu.Ale w Temprze mam kłopot a szumy to pół bidy.
Pozdrawiam |
_________________ wojtek stary
Fiat Tempra SW 93 1,6+LPG |
|
|
|
 |
rafal22bb

Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 189 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-08-2007, 22:23
|
|
|
Najlepiej to na pewno na środku dachu (najlepsza przeciwwaga) co do plastikowej klapy to też nie jest dramat, bo są anteny samochodowe z własnymi przeciwwagami które śmiało można montować na plastikowej klapie. |
_________________ Jest VW Passat B5 1999r.
Była TEMPRA 1.6 1993r.
Było TIPO 1.4ie DGT 1989r.
Pierwszy niezależny dziennik internetowy redagowany przez Was http://trybunaludu.info |
|
|
|
 |
wojtula

|
Wysłany: 02-08-2007, 16:00
|
|
|
Witam.
Dzięki za odpowiedż.
Rzecz chyba jednak nie polega na przeciwwadze lecz na dobrym połączeniu z masą samochodu.
Narazie zamontowałem na klapie masując poprzez zawias klapu, zobaczymu.
Jak to niezda egzaminu będę robił sobie otworek w dachu. Jak narazie szumy są i będą bo do tej pory niezmontowano radyjka bez tej przypadłości.
Dodatkowo zamontowałem niby coś co eliminuje zakłócenia jednak narazie skutecznie ale z portfela.
Pozdrawiam WS |
|
|
|
 |
rafal22bb

|
Wysłany: 02-08-2007, 19:12
|
|
|
Mylisz się pisząc :
"Rzecz chyba jednak nie polega na przeciwwadze lecz na dobrym połączeniu z masą samochodu." no ale skoro tak twierdzisz to ja nie będę się wtrącał (w końcu zamontowałem dopiero w kilkunastu samochodach cb-radia i nikt nie narzeka, no ale może mam zbyt małe doświadczenie)
Pozdrawiam |
Była TEMPRA 1.6 1993r.
Pierwszy niezależny dziennik internetowy redagowany przez Was http://trybunaludu.info |
|
|
|
 |
wojtula

|
Wysłany: 03-08-2007, 08:25
|
|
|
Witam.
Przepraszam jeżeli uraziłem.Nie poddaję w wątpliwość Twą wiedzę i umiejętności ale poprostu szukam rozwiąząnia problemu mego zresztą.
Właśnie dzisiej w nocy musiałem wyskoczyć do Świecia a jazda z szumami nie należała do przyjemnych, a podkręcając SQ wycinam sobie to co chciałbym słyszeć.
Ale nic to pomaleńku jakoś to zrobię, jeden podpowie to inny to i będzie.Narazie zobaczęjak poradzić sobie z przeciw wagami.
Pozdrawiam WS dzięki za rady czekam na następne. Do zobaczenia w BB niedługo odwiedzę to miasto gdzie zresztą mieszkałem a dokładnie Bystra 290 niestety to był rok 1960. |
|
|
|
 |
rafal22bb

|
Wysłany: 03-08-2007, 16:00
|
|
|
Nie nie uraziłeś, to ja przepraszam, po prostu wczoraj miałem bardzo ciężki dzień w pracy później jak zwykle nie mogłem odpalić mojego Tipo i tak jakoś się to skumulowało. Jak będziesz w Bielsku daj znać może postaramy się coś poradzić na te szumy. Póki co sprawdź tak jak już pisałem wcześniej czy po odpięciu anteny nadal są szumy (może uda Ci się zlokalizować od czego pochodzą, silnik, komputer, szyby, nawiew, itp.)
Sprawdź dostrojenie anteny jaki SWR i będziemy myśleć dalej co z tym zrobić.
Aha jeszcze jedno podaj dokładnie jakie masz radio, jakieś fotki możesz wstawić. |
Była TEMPRA 1.6 1993r.
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|