GrzesiekK., to na lato trzeba w większe laczki zainwestować, żeby się te tarcze tak nie kisiły Szykuje się kawał solidnej fury do objazdów
Ma to być GTA killer ;] Z racji niższe masy o 200kg i mocy tylko o 10KM mniejszej jak najbardziej realne, zresztą poniższy filmik przedstawia potyczkę seryjnego 156 GTA ze 156 3.0:
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy
W końcu nastała wiosna, a jak wiadomo wiosną nie tylko przyroda budzi się do życia, więc nie było już wymówek odnośnie pogody więc zabraliśmy się z Marcinem w końcu za moje auto.
20_03_2010 godz. 9:00 start ... koniec ok. 20:15
Był tez nagły atak spawacza ;]
Troche siłowania, parę obelg i ....
Jak widać pracy było masę, zajęło nam to włącznie z wyspawaniem wyciągarki/stelaża jakieś 11godz. pracy.
Niedługo ciąg dalszy ...
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
Waży trochę, ale nie aż tyle na ile wygląda, blok, głowice, i co się tylko da jest ze stopów aluminium, szczerze nie waży więcej jak 2.0 16V Fiata.
Co do mocy, jeszcze sprawa przemyślenia, mam dwie mapy wtrysku/zapłonu, jedna seria ok 230KM, druga podłubana ciut ponad 240KM wyrzuca na rolkach ale w grę wchodzi tylko PB98 i w górę, mam ten komfort że programuję sterownik wtrysku sam, więc mogę żonglować mapami wtrysku do woli ;]
no to ciężko na naszych stacjach osiągnąć taki wynik... Slyszałem że na shellu ta 99 czy coś na ten styl jest bardzo dobra bo przywożona z niemiec. Chyba coś koło 5 zł / L
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
Luczu, a w Afryce biją murzynów
Obejrzyj raporty z kontroli stacji benzynowych, a będziesz wiedział, że większość naszych stacji pod względem jakości paliwa nie ustępuje zachodnim.
Niestety Polacy, to taka nacja, że jak kiedyś było 'tak', to powtarza to przez łaaaaaadnych kilka lat ;P
I te kosmiczne mity z for motoryzacyjnych, gdzie na paliwie niemieckim Polakom auta prawie nic nie palą, a mają moc jak Porsche GT
Hehehe a najlepsze jest to, że na wielu niemieckich stacjach, te durnoty twierdzące, że tankują "super pałer turbo benzin" tak naparwdę zalewają do baku importowane od nas paliwo orlenowskie
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
Przepraszam, a czy to temat o jakości paliwa?
Ten kto chce tankować dobrej jakości paliwo, to wie gdzie zatankować, a zwłaszcza Ci, którym zależy na braku spalania stukowego
Grzesiu walcz =)
Jak się zrobi tipo, to będę w Lublinie z Temprą.
Oczekuję przejażdżki, później na rynek pojedziemy coś zszamać i na piwko
Przepraszam, a czy to temat o jakości paliwa?
Ten kto chce tankować dobrej jakości paliwo, to wie gdzie zatankować, a zwłaszcza Ci, którym zależy na braku spalania stukowego
Grzesiu walcz =)
Jak się zrobi tipo, to będę w Lublinie z Temprą.
Oczekuję przejażdżki, później na rynek pojedziemy coś zszamać i na piwko
A zapraszam ;] Tylko potem nie przyjmuje reklamacji jak się w V6 zakochasz ;]
GrzesiekK. czemu? mało warsztatów znających się na wanklach?
Niestety tak wygląda polska rzeczywistość, ten silnik wymaga naprawdę dużej wiedzy od mechanika.
Ale sam silnik w sobie bardzo ciekawy, popić też lubi, nawet kiedyś starłem się z taką jedna RX-8 no i wstyd ;] 1.3 mnie zlało ;] tyle ze tam to 230KM ma to 1.3 ;]
Nie ma warsztatów znających się na wanklach. Jedynie pojedyncze osoby, to których zjeżdzają się np. z całej Polski użytkownicy.
W warszawie chyba VTG coś kombinowało z wanklami.
Da się w polsce ogarnąć to, ale szpec może być na drugim końcu kraju
No i czyściutkie 3.0, poskładane prawie od zera na nowo czeka już na włożenie pod maskę
No i coś zamiast katalizatora, pytanie: z jakiego auta pochodzi??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.