no mi odpala, ale lubi pokręcić zaś ojciec w Vento ma mały problem za pierwszym prawie w ogóle nie odpala, za drugim owszem, lecz i tak dosc kręci a potem chodzi ledwo i tak dziwnie klekocze...
kaminkrz, raczej taki motyw, że potrzebował sześcioosobowego auta z bagażnikiem za stosunkowo nieduże pieniądze. I taki też kupił, w stanie prawie jak z fabryki i z roczną instalacją sekwencyjną LPG.
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
Kij tam dziś z odpalaniem bo załapał od strzała, ale pół godziny wyjeżdżałem z mojego "miejsca parkingowego" pod akademikiem
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
no parkingu to teraz brak ja musze stawać na placu, bo wcześniej stawałem przy ulicy co stało się bez sensu, gdyż co sobie troche odśnieżyłem to zaraz pług robił to samo i tak ciągle, więc wole sobie plan odśnieżyć by wyjechać i mam spokój, ale raz tez się zakopałem
mój pali od pierwszego razu, zakręci z raz-dwa i działa, ale tylko dlatego że garażuję go w garażu piętrowym na osiedlu i jeżdżę zazwyczaj bez świateł no chyba że wieczorem wracam
mój stał 2 dni odpalił za 2-3 razem tzn. zakręcił tyle razy. Już wszystko przygasało ale nie było słychać po silniku by słabiej kręcił i dał rade Dość szybko ssanie schodzi co mnie dziwi bo wchodzi na ok. 2 tyś, 1 min stania i juz jest ok. 1 tyś.
No ja tez narzekać nie mogę
Po tygodniu stania we czwartek odpalił z pierwszego grzania świec i po 5-6 obrotach korbami... Powolutku, ale odpalił
Ale dźwięk miał przez pierwsze 20 minut pracy gorszy niż stary Ursus
Wczoraj i dziś po całych nocach pali tak samo - powoli, ale z pierwszego grzania... Jestem zadowolony, choć aku już powoli słabnie - garażu nie mam
_________________ Było:
Fiat 125p 2.0 Pb - wersja Milicyjna
Fiat Uno 1.1 Fire
Skoda Favorit 1.3
Ford Probe 2.2 GT Turbo
Citroen C15D 1.8
BMW 3 E30 1.6
Jest
Fiat Tipo 1.9 TD 1993 - NA SPRZEDAŻ
Citroen ZX 1.8 Avantage - moje kochane KOMBI
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-12-2010, 21:56
Autko od wczoraj nie ruszane, poszedłem godzinkę temu żeby przepalic bo bałem się bo mrozi okropnie, a tu znów od sztycha Zaczynam basz lubic skodzinke
KrzychuB, kilka aut temu miałem takowy pojazd z walniętą pompą paliwa... Przez całą zimę paliłem tylko na gazie i szło zawsze od kopniaka
Na Skodziance nie zawiodłem się nigdy - no prawie - zawiadłem sie na niej jak spłonęła na moich oczach i ze mną w środku, ale i tu nie dałem za wygraną i uratowałem (przed sprzedażą latałem nią jeszcze z pół roku )
_________________ Było:
Fiat Uno 1.1 Fire
Skoda Favorit 1.3
Ford Probe 2.2 GT Turbo
Citroen C15D 1.8
BMW 3 E30 1.6
Jest
ja swoją pompę w skodzie wymieniłem raz... tydzień później spłonęła...
dlatego zawsze tylko gazik do odpałki, jazdy i wszystkiego
I nawet przy czymś takim przez 150 kkm mnie nigdy nie zawidła (po za tym że raz złapałem kapcia )
_________________ Było:
Fiat Uno 1.1 Fire
Skoda Favorit 1.3
Ford Probe 2.2 GT Turbo
Citroen C15D 1.8
BMW 3 E30 1.6
Jest
Pod chmurką ( a właściwie pod 3 cm warstwą lodu i 5 cm warstwą śniegu ) stał przez 8 dni ... Odpalanie z rana przy -14 stopniach na LPG ( instalka 1 gen, gaźnik ) To dla tych, którzy nie wierzą, że na LPG da się odpalać przy takich temperaturach...
** Dodano: 16-12-2010, 14:51 **
:] i od razu mówię - PB jest ok. 1/4 baku ale znowu mi się zwalił pływak :/ ( już 2 )
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
Mi odpala czy to na gazie czy na benzynie Z tym nie ma problemow od lat (kiedy cala reszta dziala hehe). Problem jest tylko dostac sie do auta. Centralny z pilota zeswirowal, a zamki zamarzaja. Chwile sie musze nameczyc zanim go odpale. Ale potem juz jest tylko: ahahabruuuuuuuum i jazda
Mi odpala czy to na gazie czy na benzynie Z tym nie ma problemow od lat (kiedy cala reszta dziala hehe). Problem jest tylko dostac sie do auta. Centralny z pilota zeswirowal, a zamki zamarzaja. Chwile sie musze nameczyc zanim go odpale. Ale potem juz jest tylko: ahahabruuuuuuuum i jazda
Nasmaruj dobrze zamki, wkładki i od środka. Uszczelki także i problem z głowy
Najlepiej jakimś olejem silikonowym da rade i na zamek i uszczelki.
A ja nie mam problemu z odpalaniem żadnego. Tankuję bilet za 2zł i korzystam ze środków transportu publicznego. Nie muszę czekać aż auto się nagrzeje (wchodzę zawsze do ciepłego), drzwi nie zamarzają (same się otwierają przede mną), odśnieżać nie trzeba, w dup.. mam podwyżki cen paliw i nie muszę być trzeźwy
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
ciechu, to ja mam jeszcze lepiej, nie muszę czekać na nic, docieram ,,swoim środkiem lokomocji'' dokładnie do celu, jak się ubiorę to też nie jest mi zimno i zamiast biletu za 2zł, czy raczej 2,40(tyle w LBN) to tankuję bułkę i kawę i ide sobie sam
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA
A ja nie mam problemu z odpalaniem żadnego. Tankuję bilet za 2zł i korzystam ze środków transportu publicznego. Nie muszę czekać aż auto się nagrzeje (wchodzę zawsze do ciepłego), drzwi nie zamarzają (same się otwierają przede mną), odśnieżać nie trzeba, w dup.. mam podwyżki cen paliw i nie muszę być trzeźwy
padłem
ale szczera prawda!! w tym tygodniu trochę wyprubuję ten sposób z powodu małej usterki mojego una
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.