Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nieuczciwy mechanik po znajomości?
Autor Wiadomość
anielka 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 15-07-2011, 12:45   

tan właśnie

KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 15-07-2011, 19:51   

anielka, staraj się o odszkodowanie za poniesione straty moralne i poniesione nerwy. Ciesze sie że w końcu sprawiedliwość wyszła górą :D

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 19-07-2011, 21:28   

anielka napisał/a:
z kasą to jest tak, że gotówka+auto+silnik+opony+cała reszta to około 2900, z czego chcę odzyskać minimum 2500

Jeśli jest prostym naciągaczem i złodziejem to żaden komornik nie pomoże Ci w odzyskaniu kasy. Przyjdzie komornik zająć sprzęt domowy na poczet zadośćuczynienia, ale zapewne w tym samym czasie on wszystko przepisze na ojca, matkę, kuzyna, sąsiada itd, ewentualnie zaprzeczy że to nie jego własność. Jeśli jakimś cudem uda się zorganizować licytację jego własności to pewnie podstawi sobie swojego człowieka który będzie przebijał każdą kwotę nawet o 5zł, pewnie sąd narzuci też odsetki za każdy dzień zwłoki, ale z ich wyegzekwowaniem będzie też nie lada problem. Jest to droga przez mękę i może się ciągnąć długimi latami, ale mam oczywiście nadzieję że tak nie będzie i szybko odzyskasz chociaż większą część tego co zainwestowałeś, co może i też w małym stopniu zrekompensuje stracony czas, nerwy... Kiedy ja miałem podobną sytuację, to policja mnie po prostu olała, stwierdzili że nic nie są w stanie zrobić, a ja żeby odzyskać rozpieprzone auto musiałem jeszcze dopłacić 600zł, dobrze że chociaż Tobie z nimi się udało. Życzę powodzenia ;)
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 20-07-2011, 22:24   

meter30 napisał/a:
Jeśli jakimś cudem uda się zorganizować licytację jego własności to pewnie podstawi sobie swojego człowieka który będzie przebijał każdą kwotę nawet o 5zł

meter30, ale co to da?
Przecież wtedy musi za to zapłacić i ...... o to chodzi :)
Co do komornika, teraz może się migać ale minie rok, dwa, trzy podejmie gdzieś pracę, a wtedy komornik wejdzie na pensję - proste :)
Odda z odsetkami i prowizją komornika (niemałą).

assistance   Moneta

meter30 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 21-07-2011, 01:45   

Emf, Moja chrzestna jest w podobnej sytuacji, tylko poszło o znacznie grubszą kasę (4 tys Euro). Sprawa wygrana, od wyroku minęło już prawie 3 lata, na spłatę wyznaczony bodajrze rok, możliwość rozłożenia w ratach, ale do tego czasu odzyskała około 4800zł, a roczne odsetki po upływie terminu spłaty wynoszą ponad 3500zł. Gościu przestał to spłacać, pewnie siedzi gdzieś za granicą. Jeśli nie wykaże dobrej woli, będzie chamem i prostakiem to zrobi podobnie, chociaż kwota 3 tys zł nie jest jakimś kosmosem, normalny sprawny fizycznie człowiek może to zarobić bez większych problemów. Ja bym takiego zagonił do robót przymusowych i niech zapier... dopóki nie odrobi swojego, nad nim jeszcze powinien stać ktoś z biczem i lać po plerach żeby mu się odechciało uczciwych ludzi naciągać
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r
     assistance

BeerfaN 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 21-07-2011, 14:09   

Też kilka lat temu "pan Czesio" wziął moje auto (poprzednie) do naprawy - stuknięty tył. Po 2 miesiącach w końcu postanowiłem odzyskać cokolwiek z auta pozostało, wziąłem kumpli i heja do "Czesia".

Okazało się, że auto było gotowe, ale "Czesio" pojechał nim na wakacje, gdzie je rozwalił - stąd obsuwa. Oddał szrota. Kasy nie dostał, ja dużo nie straciłem. Mój błąd, nauczka też moja.

159A3.0000.75.37.430

Odpowiedz do tematu