|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nieuczciwy mechanik po znajomości? |
Autor |
Wiadomość |
anielka
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 15-07-2011, 12:45
|
|
|
tan właśnie |
_________________ "Kiedyś każdy kierowca był mechanikiem, a teraz każdy ma prawo jazdy."
mój ojciec |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 15-07-2011, 19:51
|
|
|
anielka, staraj się o odszkodowanie za poniesione straty moralne i poniesione nerwy. Ciesze sie że w końcu sprawiedliwość wyszła górą |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 19-07-2011, 21:28
|
|
|
anielka napisał/a: | z kasą to jest tak, że gotówka+auto+silnik+opony+cała reszta to około 2900, z czego chcę odzyskać minimum 2500 |
Jeśli jest prostym naciągaczem i złodziejem to żaden komornik nie pomoże Ci w odzyskaniu kasy. Przyjdzie komornik zająć sprzęt domowy na poczet zadośćuczynienia, ale zapewne w tym samym czasie on wszystko przepisze na ojca, matkę, kuzyna, sąsiada itd, ewentualnie zaprzeczy że to nie jego własność. Jeśli jakimś cudem uda się zorganizować licytację jego własności to pewnie podstawi sobie swojego człowieka który będzie przebijał każdą kwotę nawet o 5zł, pewnie sąd narzuci też odsetki za każdy dzień zwłoki, ale z ich wyegzekwowaniem będzie też nie lada problem. Jest to droga przez mękę i może się ciągnąć długimi latami, ale mam oczywiście nadzieję że tak nie będzie i szybko odzyskasz chociaż większą część tego co zainwestowałeś, co może i też w małym stopniu zrekompensuje stracony czas, nerwy... Kiedy ja miałem podobną sytuację, to policja mnie po prostu olała, stwierdzili że nic nie są w stanie zrobić, a ja żeby odzyskać rozpieprzone auto musiałem jeszcze dopłacić 600zł, dobrze że chociaż Tobie z nimi się udało. Życzę powodzenia |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-07-2011, 22:24
|
|
|
meter30 napisał/a: | Jeśli jakimś cudem uda się zorganizować licytację jego własności to pewnie podstawi sobie swojego człowieka który będzie przebijał każdą kwotę nawet o 5zł |
meter30, ale co to da?
Przecież wtedy musi za to zapłacić i ...... o to chodzi
Co do komornika, teraz może się migać ale minie rok, dwa, trzy podejmie gdzieś pracę, a wtedy komornik wejdzie na pensję - proste
Odda z odsetkami i prowizją komornika (niemałą). |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 21-07-2011, 01:45
|
|
|
Emf, Moja chrzestna jest w podobnej sytuacji, tylko poszło o znacznie grubszą kasę (4 tys Euro). Sprawa wygrana, od wyroku minęło już prawie 3 lata, na spłatę wyznaczony bodajrze rok, możliwość rozłożenia w ratach, ale do tego czasu odzyskała około 4800zł, a roczne odsetki po upływie terminu spłaty wynoszą ponad 3500zł. Gościu przestał to spłacać, pewnie siedzi gdzieś za granicą. Jeśli nie wykaże dobrej woli, będzie chamem i prostakiem to zrobi podobnie, chociaż kwota 3 tys zł nie jest jakimś kosmosem, normalny sprawny fizycznie człowiek może to zarobić bez większych problemów. Ja bym takiego zagonił do robót przymusowych i niech zapier... dopóki nie odrobi swojego, nad nim jeszcze powinien stać ktoś z biczem i lać po plerach żeby mu się odechciało uczciwych ludzi naciągać |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
BeerfaN
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Warszawa Marysin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-07-2011, 14:09
|
|
|
Też kilka lat temu "pan Czesio" wziął moje auto (poprzednie) do naprawy - stuknięty tył. Po 2 miesiącach w końcu postanowiłem odzyskać cokolwiek z auta pozostało, wziąłem kumpli i heja do "Czesia".
Okazało się, że auto było gotowe, ale "Czesio" pojechał nim na wakacje, gdzie je rozwalił - stąd obsuwa. Oddał szrota. Kasy nie dostał, ja dużo nie straciłem. Mój błąd, nauczka też moja. |
_________________ Temperówka 1,6 gaźnik'93 140kkm
159A3.0000.75.37.430 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|