|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nieuczciwy mechanik po znajomości? |
Autor |
Wiadomość |
anielka
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 19:55
|
|
|
sprawa w toku, gdzieś użyłem określenia spaczonego poczucia humanitaryzmu w tej dyskusji, wszelkie niezgodności(rzeczone papiery) zrzućcie na kark tego właśnie. owszem sam sobie winien jestem, by to zrobić miałem powody - wewnętrzną dobroć, którą osobiście mam (w przeciwieństwie do ogółu społeczeństwa) bardzo rozwiniętą. tu nie chodzi o okłamanie Was, lecz o "nie robienie problemów" jemu. wiedziałem już wtedy, że miał jakieś przeboje w papierach, temat gdy go zakładałem rozwinął się ostro i chciałem "wylać oliwy na fale", by trochę zmienić kierunek dyskusji. zresztą samo założenie tematu pomocciecha w tej sprawie dała wtedy pewne rezultaty, wyglądało, że będzie wszystko na miejscu.
różnica pomiędzy idiotą a człowiekiem dobrym jest niewielka, trudna do uchwycenia tak prawdę mówiąc. czytaczom polecam "idiotę" dostojewskiego, by zrozumieli co mam na myśli, reszcie zacytuję jednego z moich smsów do nich: Cytat: | człowiek naiwny uwierzy we wszystko, człowiek dobry nie chce robić problemów. jest jeszcze jedna różnica:frajer da się ruchać w dupę, dobry ma cierpliwość,która mu się kończy | moja cierpliwość wyczerpała się wczoraj, dziś poruszyłem temat i ruszyłem sprawę z nimi. nawet odniosłem pewne sukcesy. jutro idę zgłosić oszustwo i kradzież, chyba, że dziś będę miał auto. gdy dostali taką informację, to w przeciągu godziny uzyskałem informację, że "postarają się". mam nadzieję, że im wyjdzie, bo będę (pomimo całej otoczki, braku samochodu, poczucia "nabicia w butelkę" itd) szedł z ciężkim sercem.
jutro wieczorem podam - albo numer sprawy, nazwisko policjanta, numery nadwozia, rejestracje i historię auta do wiadomości Forowiczów (po udzieleniu tych informacji policji)
- albo informację, że sprawa się skończyła pomyślnie i informacje, które uzyskam od tych chłopaków
ciechu, jeśli sprawa się nie rozwwiąże pomyślnie do jutra, to z miłą chęcią przyjmę sparingowców w rozsądnych ilościach lub sprawdzę czy uda mi się powtórzyć wyczyn z młotkiem z filmu > Old boy umiejętności i młotek posiadam, choć wolę pozostać przy swoim pacyfiźmie kontrolowanym
btw: polecam, jeśli ktoś nie widział - bardzo dobry i trzymający zwieracze film. |
_________________ "Kiedyś każdy kierowca był mechanikiem, a teraz każdy ma prawo jazdy."
mój ojciec |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 02-12-2010, 20:03
|
|
|
anielka napisał/a: | albo numer sprawy, nazwisko policjanta, numery nadwozia, rejestracje i historię auta do wiadomości Forowiczów (po udzieleniu tych informacji policji) |
ale po co nam to ?
** Dodano: 02-12-2010, 20:04 **
aha - i nie łudź się, że sprawa zakończy się bez udziału policji.
Teraz to już tego auta może nie mieć |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
anielka
|
Wysłany: 02-12-2010, 20:51
|
|
|
liczu zdaję sobie sprawę, że auto mogło już pójść na części - z tego powodu podam do wiadomości publicznej (mniej lub bardziej) tyle informacji ile będę w stanie - co by ktoś nie kupił "gorącego towaru" - nie chciałbyś, by policja ściągnęła Ci samochód, bo kupiłeś sobie do niego coś na wymianę, nieprawdaż? |
_________________ "Kiedyś każdy kierowca był mechanikiem, a teraz każdy ma prawo jazdy."
mój ojciec |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:00
|
|
|
ale po co dane policjanta i numer sprawy |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:22
|
|
|
znajac zycie poprzekladaja to co lepsze do swoich i ci oddadza kupe zlomu... |
|
|
|
|
anielka
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:24
|
|
|
jak trafisz na coś "z listy" będziesz mógł to zgłosić i od razu będą wiedzieli co to za część, zresztą bez tego , mając dobrą wolę oczywiście, pójdziesz i powiesz: dzień dobry chciałem zgłosić, że kupiłem kradziony sprzęt. zróbcie coś, jeśli możecie. to jest de'facto samo z siebie przestępstwem, więc na pytanie skąd wiesz, że kradziony będziesz mógł powiedzieć, że na forum gość, który założył sprawę nr xxxabc123/2010 podał listę skradzionego sprzętu i właśnie zauważyłem, że to tam jest.
(jak by Ci się zdarzyło, to przy najbliższej wizycie w sosnowcu - święta pewnie będę "na kazimierzu" masz bronka wzamian za opowieść jak było ).
ponoć jeden uwija się z bratem drugiego przy aucie teraz, ja do 0:00 pracuję, więc mają szansę. co do tej cierpliwości człowieka dobrego - jak śpiewał kaczmarski w kawałku prosty człowiek - "drżyjcie gdy krew zaleje mnie". rano będzie auto lub policja. trudno będzie mnie odwieźć od tego zamiaru
Jeśli zdarzy się to co sugeruje kubek to nadal policja, z tym, że inne paragrafy. |
mój ojciec |
|
|
|
|
kubek
Pomógł: 12 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 459 Skąd: Bobrowice
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:28
|
|
|
anielka, a bedziesz mial jakies dowody ze np "dywaniki" miales inne jak oddawales, a jak odebrales sa jakies stare porwane?? |
|
|
|
|
anielka
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:32
|
|
|
niedawno kupiłem to auto i mam sporządzoną listę tego co w nim było - właściciel z dowodu kupił je z parkingu policyjnego |
mój ojciec |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:41
|
|
|
anielka napisał/a: | (jak by Ci się zdarzyło, to przy najbliższej wizycie w sosnowcu - święta pewnie będę "na kazimierzu" masz bronka wzamian za opowieść jak było ). |
jaki świat jest mały toż to 10 minut drogi samochodem
Ale o co chodzi z tą opowieścią i bro ?:D :p |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
anielka
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:45
|
|
|
no popatrz, ja będę prezenty podrzucał przy samej kopalni, a ty na środuli czy gdzieś w drugą stronę, bo tak 10 minut mniej więcej tam dojadę o ile dobrze okolice ojca pamiętam ( a i tak będę, bo wuja tam mam w żałobie i by go też wypadało odwiedzić. )
opowieść jak domniemany policjant przyjmuje domniemany donos o kupieniu kawałka mojego auta ;P przy kolejnych bronkach/browarkach/piwkach czy jak mawiają sąsiedzi z drugiego brzegu halbie to sądzę, że by się już więcej tematów do opowieści znalazło |
mój ojciec |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:51
|
|
|
od kazimierza patrząc to bliżej niż środula. Klimontów/zagórze |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
anielka
|
Wysłany: 02-12-2010, 21:54
|
|
|
to jakie 10 minut? kończymy offtopa, jak się pojawi chęć "spotkania świątecznego", to jest PW. |
mój ojciec |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-12-2010, 23:11
|
|
|
anielka, po przeczytaniu tego postu zastanawiam się po co go założyłeś
Bo ustalmy fakty, goście Cię rolowali, że aż grało, a Ty zamiast zgłosić to na Policję cały czas biadoliłeś na forum jaki jesteś humanitarny, jak bardzo wierzysz ludziom, a z drugiej strony jak Cię obcięli.
Miało być to formą "wyżalenia"?
Bo w sumie to nie jest forum dla psychoanalityków, no wybacz ..... sarkazm ale zachowujesz się jak dziecko.
Skoro boisz się gości, to odpuść, jeśli nie - zgłaszaj na Policję, a nie marnuj czasu na żale bo ten koleś i tak tego postu nie czyta więc mu to "lotto" co Tu wypisujesz o wiarze w ludzi i inne bzdety.
Wierzyć można LUDZIOM, nie krętaczom i oszustom!
Weź się człowieku w garść i podejmij DECYZJĘ bo (zacytuję tu sławetnego Stanisława Anioła)...... "(...)albo rybka albo pipka jak powiedział Hamlet" |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
anielka
|
Wysłany: 02-12-2010, 23:18
|
|
|
Emf, decyzję już podjąłem, temat założyłem gdyż: a) pomógł mi w podjęciu owej oraz b) by ostrzec przed nadmierną wiarą w ludzi oraz c) dowiedzieć się czy znacie jakieś "alternatywne" możliwości rozwiązania sprawy. też pozwolę sobie zacytować pewnego sławnego gościa - trak Spartakus rzekł: dla mnie już za późno - ostrzegam innych, by nie poczuli rzymskiego jarzma na plecach... |
mój ojciec |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-12-2010, 23:22
|
|
|
anielka, wszelkiej maści oszustom nie można odpuszczać, gdyż takie postępowanie uświadamia ich tylko w tym, iż są bezkarni |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 03-12-2010, 17:41
|
|
|
No i jak tam dziś sprawa wygląda, bo chyba powinieneś już mieć wozik?? |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
anielka
|
Wysłany: 03-12-2010, 20:42
|
|
|
w tym momencie sprawa "zamrożona". pogadałem z gośćmi, wysłuchałem jak to są wkurwieni na świat za to, że moje Tipo nie chce współpracować, części muszą wymieniać, pitu-pitu... ze swojej strony poprosiłem o termin ostateczny zwrotu samochodu, zasugerowałem przygotowanie się na nieprzyjemności z policją jeśli nie będzie dotrzymany owy termin i Dragon89 stwierdził, że jutro ok 13 będzie miał pasujący zamiennik do tego co mu tam pod sprzęgłem pier*ol (ponoć "załatwił już jeden, ale nie pasował") i samochód do godziny 15 będzie na chodzie, a ok 16 u mnie.
za chwilę posypie się lawina postów, że źle robię, sam się proszę o wyruchanie i innych w tym tonie. rozumiem taką opinię - potrafię popatrzeć na sytuację obiektywnie z boku i najpewniej sam bym to tak z boku ocenił. proszę jednak: odpuśćcie sobie, bo niczego to nie wniesie. podjąłem decyzję, której konsekwentnie będę się trzymał: "ostatnia szansa lub policja". dałem ostatnią szansę, porozmawiałem i wiedzą o tym ode mnie, usłyszeli i przyjęli do wiadomości, co potwierdzili. szansę dałem "ot tak" z dobroci serca i empatii, które są z założenia kwestią osobistą, więc trudną do dyskusji.
jutro termin, który sami sobie dali, minie i wtedy nie będzie już "odwołania" do moich przekonań czy poglądów. Konsekwencje są im znane i nie będą dla nich zaskoczeniem. |
mój ojciec |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 03-12-2010, 20:55
|
|
|
anielka napisał/a: | w tym momencie sprawa "zamrożona". pogadałem z gośćmi, wysłuchałem jak to są wkurwieni na świat za to, że moje Tipo nie chce współpracować, części muszą wymieniać, pitu-pitu... ze swojej strony poprosiłem o termin ostateczny zwrotu samochodu, zasugerowałem przygotowanie się na nieprzyjemności z policją jeśli nie będzie dotrzymany owy termin i Dragon89 stwierdził, że jutro ok 13 będzie miał pasujący zamiennik do tego co mu tam pod sprzęgłem pier*olęło (ponoć "załatwił już jeden, ale nie pasował") i samochód do godziny 15 będzie na chodzie, a ok 16 u mnie.
za chwilę posypie się lawina postów, że źle robię, sam się proszę o wyruchanie i innych w tym tonie. rozumiem taką opinię - potrafię popatrzeć na sytuację obiektywnie z boku i najpewniej sam bym to tak z boku ocenił. proszę jednak: odpuśćcie sobie, bo niczego to nie wniesie. podjąłem decyzję, której konsekwentnie będę się trzymał: "ostatnia szansa lub policja". dałem ostatnią szansę, porozmawiałem i wiedzą o tym ode mnie, usłyszeli i przyjęli do wiadomości, co potwierdzili. szansę dałem "ot tak" z dobroci serca i empatii, które są z założenia kwestią osobistą, więc trudną do dyskusji.
jutro termin, który sami sobie dali, minie i wtedy nie będzie już "odwołania" do moich przekonań czy poglądów. Konsekwencje są im znane i nie będą dla nich zaskoczeniem. |
temat zacząłeś kolego od tego :
"..poradźcie co zrobić z gościem, bo nie mam pojęcia. jako dobry człowiek nie chcę mieszać do tego policji, chcę mieć sprawne auto lub choć odzyskać kasę.."
porad dostałeś 3 strony
rób tak dalej i pisz o tym na forum
to jeszcze więcej osób będzie cię robiło w ".....sam scbie dopowiedz .." |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 03-12-2010, 22:26
|
|
|
anielka napisał/a: | w tym momencie sprawa "zamrożona". pogadałem z gośćmi, wysłuchałem jak to są wkurwieni na świat za to, że moje Tipo nie chce współpracować, części muszą wymieniać, pitu-pitu... ze swojej strony poprosiłem o termin ostateczny zwrotu samochodu, zasugerowałem przygotowanie się na nieprzyjemności z policją jeśli nie będzie dotrzymany owy termin i Dragon89 stwierdził, że jutro ok 13 będzie miał pasujący zamiennik do tego co mu tam pod sprzęgłem pier*olęło (ponoć "załatwił już jeden, ale nie pasował") i samochód do godziny 15 będzie na chodzie, a ok 16 u mnie.
myślę że masz problem osobowościowy ze sobą kolego ,jakiś nie określony jesteś...... ,nie pisz już tych bzdur bo czytając to ,to jakbym deja vu miał ,napisz tu dopiero wtedy jak albo cię już wydymają do końca ,albo że na prawdę podziałała twoja gadka o policji i twoim wyczerpaniu cierpliwości...... ,bo na razie czytając to ,to wygląda że smarujesz wazeliną by kolegą gładziej szło ........ |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Detectivus
Wiek: 39 Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 98 Skąd: Warszawa - Mokotów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 04-12-2010, 22:03
|
|
|
anielka, ja tam się opiniami innych nie przejmuję, sam kiedyś dałem sie kilkakrotnie zrobić w konia i to tak że dziś bym nie Tipo a Lybrą sobie pomykał więc wierzę w rowiązanie - jakiekolwiek ale zawsze
Czekamy! |
_________________ Było:
Fiat 125p 2.0 Pb - wersja Milicyjna
Fiat Uno 1.1 Fire
Skoda Favorit 1.3
Ford Probe 2.2 GT Turbo
Citroen C15D 1.8
BMW 3 E30 1.6
Jest
Fiat Tipo 1.9 TD 1993 - NA SPRZEDAŻ
Citroen ZX 1.8 Avantage - moje kochane KOMBI |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 05-12-2010, 13:23
|
|
|
chciałbym brać ten temat na poważnie, ale nie wiem czemu czytają te wypowiedzi i "problem" to temat bardziej się nadaje do Humoru
Następnym razem idź do jakiegoś prawnika czy kogo co się zajmuje takimi sprawa, jak zapłacisz kilka razy, a i tak bedziesz robić swoje to Ci się odechce tam iść. Tak samo z forum po co pytasz jak robisz po swojemu ? |
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 05-12-2010, 14:11
|
|
|
Jakieś newsy z wozem?? Czy ciągle unieruchomiony?? |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
kaminkrz
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-12-2010, 18:14
|
|
|
meter30, też mnie to ciekawi - anielka, pochwal się lub pożal - w zależności od sytuacji. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 06-12-2010, 22:27
|
|
|
zobaczcie kiedy ostatni raz logował się anielka, ...
Mam nadzieję że mu nic nie zrobili |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
Nowakwloc
Wiek: 34 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 113 Skąd: Włocławek
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 06-12-2010, 23:25
|
|
|
Luczu Anielka odzyskał tipka i lata po mieście:):):) a tak na poważnie to
przeczytałem praktycznie cały temat i sprawa trochę dziwna i bardzo lekko zagmatwana. Moim zdaniem było to tak że Anielka kupił/ła tipka od poprzedniego właściciela (pan z dowodu rejestracyjnego), który nabył samochód na parkingu policyjnym. Osoba która nim wcześniej jeździła (bardzo prawdopodobne że kolega dragona89) wyszła z pudła lub samochód został skonfiskowany na parking za coś innegoi postanowiła odzyskać swój ukochany samochód więc namierzyli Anielkę. Zaproponowali naprawę na atrakcyjnych warunkach i fatima tipek był i nima pewnie zaliczył części bo dragon tez jeździ tipo;p
Post scriptum zostało usunięte przez moderatora
Moderowany: | miało nie być takich komentarzy, każda próba nakłaniania do przemocy zostanie ,,nagrodzona'' ostrzeżeniem. Radzę potraktować to poważnie. |
|
_________________ Tipo 1.6 Gaźnik - Żyletki
Tipo 1.4 - Sprzedane
Jest Tipo 1.4 8V Abarth
Chcesz Poczuć Prędkość, Chcesz Poczuć Adrenalinę - Kup Fiata Tipo!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|