Nie mam problemów ze skrzynią, ani ze startem. Przy mega szybkiej zmianie lekko zgrzyta 3ka, nie wyrabia po prostu, jestem zbyt szybki
Starty też są ok.
Na razie doładowanie, później kolejne dostrajanie.
** Dodano: 29-06-2013, 22:53 **
Mała aktualizacja.
214km 300nm
wykresu nie mam, nie doleciał do mnie jeszcze mailem.
Generalnie charakterystyka silnika jest delikatnie poprawiona.
** Dodano: 30-06-2013, 11:18 **
To opiszę może co i jak.
Wczoraj spędziłem na hamowni z 5h, autko dostało wycisk.
Długo dość, kręciliśmy wałkami, aby wyprostować przebieg krzywych.
Zmieniony został ponownie wałek, oba znów z wolnossaka. Poprzedni był napawany w Rewarze i krzywka zaczęła mieć ochotę się odrobinę rozerwać.
Odcinka podniesiona do 7500, moc idzie do końca, a nie jak przy pierwszym pomiarze 5krpm i na łeb wszystko.
Pozostał pewien niedosyt, z 250km by się przydało, ale jak widać sprężarka jest kiepsko dobrana.
Zostawiłem samochód na uszczelnienie kolektora wydechowego, we wtorek dzwoni mechanik, że było włamanie.
Samochód został na zewnątrz, teren zamknięty, ochrona robiła co jakiś czas spacer po terenie, nie uchroniło to samochodu od włamania.
Ja mocno się śpieszyłem i zapomniałem wyjąć CBradia i radia. Samochód był otwarty ze względu na brak akumulatora, ale kretyni nie postanowili zacząć od otwarcia drzwi, wobec czego straciłem również szybę boczną. wyjęcie radia również sprawiało złodziejowi problem, więc część tunelu jest połamana.
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 12-07-2013, 05:14
Ja dalej twierdzę że jestem za obcinaniem dłoni jak to było w niegdysiejszych czasach... oczywiście bez prawa do jakiejkolwiek renty czy zapomogi z tego tytułu
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 03-08-2013, 03:59
Dobra robota Niezle ciagnie tylko kontroli trakcji brakuje bo wskazowka lata jakbys po lodzie jechal:)A swoja droga ciekaw jestem ile zniosie skrzynia,polosie itp.Oby sie nic nie rwalo
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
Dzieki panowie
Skrzynia sie trzyma, czasem zgrzytnie 3ka, ale ten synchronizator to klasyka nawet w wolnossaku.
Hebel z czasem pewnie zawita, na razie jest standard czyli lepszy klocek. Auto nie przytylo znacznie wiec droga hamowania jest taka sama jak z 16v pod maska.
Najpierw chcialbym aby bezawaryjnie jedzilo, a pozniej pomysle o kolejnych usprawnieniach.
Btw. Nie wiem czy 305 na 4ro tloku zmiesci sie w moje 16".
Raku, graty Zawsze kiedy opowiadam znajomym z pracy o twoim wozidle. to nie dowierzają. Jedynie czego mi brakuje to pewnie bardziej wydajniejsze hamulce o czym pisali moi przedmówcy, ale pewnie nad tym już myślisz.
_________________ Currently in the garage:
FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP
RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )
Dzięki maxi, to ciekawe że ktoś o moim aucie mówi
Generalnie hamulce, to pieśń przyszłości. Chciałbym naprawdę przetrenować setup mechaniczny, aby się zająć szczegółami.
Choć najpierw pewnie blacharka niż heble, no chyba, że trafi się jakaś okazja
Autko aktualnie nie jezdzi. Po pewnych perypetiach postanowilem samemu podlubac.
Teraz ma zdjeta czapke i czeka na zalozenie nowej, odswiezonej.
Ponowne strojenie najpewniej u Zibiego.
Moge podrzucic temat fotkami, choc malo to ciekawe. Mechanika.
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 10-10-2019, 07:57
Raku, ... a Tipaś 1.6 VT jak się miewa, doszedłeś lądu z wszystkim?
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858 LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.