|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Sposób na mniejsze spalanie gazu!!!???? -C.D-Są EFEKTY!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-09-2010, 19:27
|
|
|
no niestety :/ 1.4 żeby tyle paliło ale w końcu to stary fiat :p |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Danio
Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-09-2010, 19:30
|
|
|
nie przejmuj sie ma byc tyle Luczu, |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 06-10-2010, 08:58
|
|
|
Witam, nie wiem co doradzić koledze co do takiego spalania, ale powiem wam, że auto dostałem od ojca. był kierowcą na Autosanach, Starach i Jelczach - nauczony że im cieplejsze powietrze tym leprze, dlatego założył mi rurę marszczoną z tyłu obudowy filtru powietrza tak aby brał ciepłe powietrze znad kolektora(mam obudowę na silniku)! Przez ten głupi pomysł 1.5roku się męczyłem i zadawałem pytanie dlaczego auto powyżej 3tys. obrotów nie ma mocy i jest zamulony. okazało się że w obudowie popsuty był termostat i cały czas jechałem na ciepłym powietrzem. Powiem więcej, pojechałem w góry z 3osobową rodziną. Ludzie, na Zakopiance autobusy mnie wyprzedzały a trójka, to najwyższy bieg jaki mogłem mieć, bo na wyższych wytracał prędkość Dlaczego to piszę, uważałem że przy mojej jeździe auto dużo pali! Odpalam zawsze na benzynie i chwilę czekam(jak jest zimny oczywiście) i dopiero przełączam na LPG jak ma silnik około 20stopni, a spalanie to 11,5 - 12,5L gazu na 100km. Po zdjęciu tej rury i zablokowaniu termostatu żeby brał tylko chłodne powietrze z okolic reflektora auto dalej pali tyle samo, ale ma silnik mocniejszy. I tak 140-150 na płaskiej drodze to V-maks(nie wiem dlaczego), ale ten typ widocznie tak ma. W tym roku na obwodnicy Gdańska udało mi się go rozbujać do 170(według GPS 160), ale było bardzo stromo Ps. na trasie jadąc tak do 130 pali 9-9,5litra gazu. ja już się pogodziłem z tym spalaniem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|