Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sposób na mniejsze spalanie gazu!!!???? -C.D-Są EFEKTY!!!!!
Autor Wiadomość
Luczu 

Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 30-09-2010, 19:27   

no niestety :/ 1.4 żeby tyle paliło ale w końcu to stary fiat :p
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
     Moneta

Danio 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 30-09-2010, 19:30   

nie przejmuj sie ma byc tyle Luczu,
     assistance   Moneta

Gość

Wysłany: 06-10-2010, 08:58   

Witam, nie wiem co doradzić koledze co do takiego spalania, ale powiem wam, że auto dostałem od ojca. był kierowcą na Autosanach, Starach i Jelczach - nauczony że im cieplejsze powietrze tym leprze, dlatego założył mi rurę marszczoną z tyłu obudowy filtru powietrza tak aby brał ciepłe powietrze znad kolektora(mam obudowę na silniku)! Przez ten głupi pomysł 1.5roku się męczyłem i zadawałem pytanie dlaczego auto powyżej 3tys. obrotów nie ma mocy i jest zamulony. okazało się że w obudowie popsuty był termostat i cały czas jechałem na ciepłym powietrzem. Powiem więcej, pojechałem w góry z 3osobową rodziną. Ludzie, na Zakopiance autobusy mnie wyprzedzały a trójka, to najwyższy bieg jaki mogłem mieć, bo na wyższych wytracał prędkość :sciana: Dlaczego to piszę, uważałem że przy mojej jeździe auto dużo pali! Odpalam zawsze na benzynie i chwilę czekam(jak jest zimny oczywiście) i dopiero przełączam na LPG jak ma silnik około 20stopni, a spalanie to 11,5 - 12,5L gazu na 100km. Po zdjęciu tej rury i zablokowaniu termostatu żeby brał tylko chłodne powietrze z okolic reflektora auto dalej pali tyle samo, ale ma silnik mocniejszy. I tak 140-150 na płaskiej drodze to V-maks(nie wiem dlaczego), ale ten typ widocznie tak ma. W tym roku na obwodnicy Gdańska udało mi się go rozbujać do 170(według GPS 160), ale było bardzo stromo ;D Ps. na trasie jadąc tak do 130 pali 9-9,5litra gazu. ja już się pogodziłem z tym spalaniem :lol:

Odpowiedz do tematu