Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gaz to zło - tak twierdzi Ninja
Autor Wiadomość
Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 03-05-2007, 18:11   

saigon napisał/a:
To jest odwrotnie, nie ma żadnych przepisów, które nakładały by dodatkowe opłaty za badanie autka z gazem!!! :piwko:

No przecież dość wyraźnie podałem link z podstawą prawną.

assistance   Moneta

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 03-05-2007, 21:18   

podsumowując -
auto jako dupowóz, kupiony z instalką = ok
auto uzywane do scigania,sportów samochodowych,kupione bez instalki = nie zainstalowałbym gazu za nic w swiecie.

Gwoli przypomnienia - mialem audi 2,2litra wlasnie na gazie. Owszem bylo oszczedniej ale...no wlasnie ale. Byla instalka to nie demontowałem. Byl to kanapowóz.
Do suba nie zaloze instalki bo raz - wysmieją mnie na forum subaru, dwa - nie zwróci mi sie,trzy nie zaloze bo...bo i juz hehe 8)

www.budowork.pl
     assistance

KRT 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 03-05-2007, 21:29   

Ninja napisał/a:
Do suba nie zaloze instalki bo raz - wysmieją mnie na forum subaru

Hooo my tutaj tez bysmy cie wysmiali :lalala:

Ninja napisał/a:
dwa - nie zwróci mi sie

Jak dużo jezdzisz po mieście tylko dużo to ci sie napewno zwróci :lalala:

Ninja napisał/a:
,trzy nie zaloze bo...

... bo gaz to zło :lalala:

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 03-05-2007, 22:12   

Cytat:
Jak dużo jezdzisz po mieście tylko dużo to ci sie napewno zwróci :lalala:

nie jezdze na tyle duzo zeby mi sie zwróciło. mam słuzbowe auto.

www.budowork.pl
     assistance

saigon 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-05-2007, 01:59   

EMF: Badanie specjalistyczne, jest badaniem specjalistycznym, a badanie okresowe nie jest w żadnym stopniu badaniem specjalistycznym, i jak chcesz taki stan rzeczy akceptować, to sobie go akceptuj, ja natomiast mam na względzie sytuację prawną i stan rzeczy jaki umożliwia mi płacenie mniej i jak chcesz to podeślę Tobie kilka przepisów, które umożliwią Ci płacenie nawet dziesięciokrotnie więcej pieniędzy za to że oddychasz, żyjesz, i tym podobne... Stać cię na to? Ale po co? Zrozumiał bym gdybyś bronił tych co nie kwapią się płacić, wszak są i tak ograbiani przy każdej okazji...Ale Ty stajesz murem za tymi co NAS GRABIĄ!!! Może masz działkę z tego...lub inne profity. Jeżeli tak, to przepraszam...Kolega wymiata!!! :sciana:

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 04-05-2007, 07:35   

bez komentarza... :|

www.budowork.pl
     assistance

polansky 

Wysłany: 04-05-2007, 09:16   

Nie no ok tylko dalej nie widzę żadnych przepisów, które by mówiły, że przegląd autka z gazem i bez kosztuje tyle samo, póki co to widziałem tylko cennik w którym są wyszczególnione opłaty za poszczególne czynności na stacji diagnostycznej zatwierdzone przez ministerstwo. Wybaczcie, ale jakoś nie widzę się idącego do kolesia ze stacji i mówiącego mu żeby mi oddał kasę za przegląd, bo mi tak kolega z forum powiedział :D
A jeśli to, że nie wierzę we wszystko co słyszę i na niektóre sprawy wolałbym jakieś dowody (których jak dotąd nie zobaczyłem) ma świadczyć o tym, że "stoję murem za tymi co NAS GRABIĄ!!! I mam działkę z tego...lub inne profity" to przyznaję się TAAAK!! Jestem za nimi i mam profity z tego, tylko czemu jeżdżę Temprą a nie najnowszym Maybachem albo przynajmniej Merolem :-k

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

emeres 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 04-05-2007, 12:01   

Tutaj też coś piszą na temat opłat i wychodzi z tego, że musi być tak jak w cenniku. W tabeli opłata "pojazd przystosowany do zasilania gazem (za badanie specjalistyczne)" jest w części BADANIA OKRESOWE.
http://www.gazetapodatkow...8915&dzialall=1

Był Fiat Uno 1.0 LPG
Jest Fiat Tempra 1.6 gaźnik 93r LPG 215 000 km
Jest fiat Brava 1.6 16v 98r LPG 180 000 km
     assistance

William 

Wysłany: 04-05-2007, 14:45   

Ninja napisał/a:
Gwoli przypomnienia - mialem audi 2,2litra wlasnie na gazie. Owszem bylo oszczedniej ale...no wlasnie ale.

Hmm.... Z tego co mi wiadomo ciągle miałeś problemy z tym autem. A z tego co pisałeś, to dzięki Twojemu doświadczeniu z gazem, do niego się zraziłeś. Nie wiem dokładnie w czym leżał problem, ale skoro mówimy o tej samej audicy (stare cygaro), to problem musiałeś mieć nie w instalacji LPG, tylko w elektryce auta. Za dużo trzeba było by wkładać kasy w starego trupa by sprawnie jeździł. Dobrze że go opchnąłeś i nie pakowałeś się w koszta, bo to gra nie warta niczego. No może doświadczenia, ale po tym co piszesz na temat LPG, to nie wiele się chyba nauczyłeś.

Ninja napisał/a:
auto uzywane do scigania,sportów samochodowych,kupione bez instalki = nie zainstalowałbym gazu za nic w swiecie.

Ddokładnie popieram Twoje zdanie w tej kwestii. Zależy kto do czego używa auta. Choć Ty się nie ścigasz i nie używasz do tego swojego auta. ;) Rozumiem więc, ze to dupowóz..

Ninja napisał/a:
nie jezdze na tyle duzo zeby mi sie zwróciło. mam słuzbowe auto.

I dlatego nie czujesz potrzeby finansowej w eksploatacji swojego dupowozu. Jaka radość z auta stojącego w garażu? Jazda służbowym to nic złego, ale zajmowanie zdania w temacie o jeździe po prywatnemu... hmm.. to trąci już hipokryzją.
Ja w ciągu 2 miesięcy zrobiłem 30 tys. km na LPG. Były to dość wycięczające 2 miechy nawet dla portfela.

Stąd analiza czy LPG to zło czy nie, zależy od tego kto ją robi i jaką ma wiedzę w temacie :]

Pozdrawiam
William ;)

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 04-05-2007, 14:57   

William napisał/a:
Rozumiem więc, ze to dupowóz..

i tu sie mylisz. Mowiac na moje auto dupowóz mnie poprostu obrazasz. Nie jestem typem jezdzca moherowego. I zalezy mi na twardym zawiasie,mocnym silniku i napedzie AWD. Nie po to kupowałem subaru uturbione zeby ktos go nazwał dupowóz. Dupowóz to jest BMW serii 7. I nie mowie tego z przekory. Dupowóz dlatego ze zal sie nim scigac i jest raczej limuzyna anizeli autem sportowym. Moj Legac to jednak bardziej sportowy niz limuzyna. Tylko ze wersja kombi. Bywały i takie. Wolalbym sedana ale coż. Trafil sie taki,nie narzekam. Bywa takze ze wybiore sie nim na sciganko lub pojeżdzawke. Nie - zdecydowanie to nie dupowóz.
William napisał/a:
Hmm.... Z tego co mi wiadomo ciągle miałeś problemy z tym autem. A z tego co pisałeś, to dzięki Twojemu doświadczeniu z gazem, do niego się zraziłeś. Nie wiem dokładnie w czym leżał problem, ale skoro mówimy o tej samej audicy (stare cygaro), to problem musiałeś mieć nie w instalacji LPG, tylko w elektryce auta. Za dużo trzeba było by wkładać kasy w starego trupa by sprawnie jeździł. Dobrze że go opchnąłeś i nie pakowałeś się w koszta, bo to gra nie warta niczego. No może doświadczenia, ale po tym co piszesz na temat LPG, to nie wiele się chyba nauczyłeś.

To strasznie fajnie ze umiesz zdiagnozować auto wogole nie widzac go na oczy. Stary,jak nie wiesz co tam nie gralo to sie poprostu nie wypowiadaj. Nie jest to jedyne auto poza tym z LPG ktorym jezdzilem i mialem do czynienia. Mamy w cholere aut firmowych na LPG i sa to rocznik ~2000 i nadal uwazam ze to gowno. Sekwencyjne instalki i tak gowno.
Poprostu za zadne skarby swiata nie przekonam sie do gazu i tyle. Smierdzi to to, serwisu tez nie ma dobrego,przeglady drozsze i nie wszystkie stacje go robią bo diagnosci musza miec uprawnienia. A jeszcze sie nie zdazylo zebym wjezdzal autem na badanie techniczne,bo poprostu szkoda mi czasu na takie cos. Wiec co w moim aucie piszczy. Jesli wiesz co mam na mysli... :roll:
W audi wiecznie byly problemy z instalką LPG.
William napisał/a:
I dlatego nie czujesz potrzeby finansowej w eksploatacji swojego dupowozu. Jaka radość z auta stojącego w garażu? Jazda służbowym to nic złego, ale zajmowanie zdania w temacie o jeździe po prywatnemu... hmm.. to trąci już hipokryzją.
Ja w ciągu 2 miesięcy zrobiłem 30 tys. km na LPG. Były to dość wycięczające 2 miechy nawet dla portfela.

Super, ja robie ok 1000km/mc. Dla jednych malo dla innych duzo. Firmowym robie wiecej ale w godzinach pracy zdąże załatwić wszystko co chce. Wiec prywatne auto sluzy mi tylko do przyjemnosci.

A poza tym nikogo staram sie nie przekonywać ze gaz to zło. Mowie tak bo tak uwazam a kazdy i tak robi jak uwaza. Wiec i mnie nikt nie przekona. Bo i po co...

www.budowork.pl
     assistance

unknown 

Wysłany: 04-05-2007, 20:04   

:| ech, a Wy dalej wałkujecie ... 8) ciekawi mnie tylko, co będzie jak się zacznioe upowszechniać CNG, kiedyś musi...
zdrowszy dla silnika niż LPG, bez strat mocy jak LPG, bez większego spalania jak LPG, tańszy niż LPG... może wtedy spojrzenie na gaz się zmieni, bo będą różne wersje tego paliwka, a jak będą _dobrze_ przećwiczone już instalki które nie będą się psuć (jest na takie szansa ;D mam nadzieję) to jazda na benzynie będzie nieracjonalna...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 04-05-2007, 20:07   

unknown, ale jak by twoje proroctwa się spełniły,to może Pb by spadło na cenie ;)

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 04-05-2007, 20:11   

saigon, na logikę.
Jeśli masz instalację gazową to ktoś musi zrobić jej przegląd, tak??
Czy ktoś zrobi to za friko???
Powiem Ci więcej jakie w tym kraju jest "bezprawie".
Jeśli kupisz nowe auto do 3,5T to masz pierwszy przegląd na 3 lata.
Załóż do niego instalację gazową i czary, mary przegląd masz skrócony do roku.
Bezprawie???Może jednak kwestia również bezpieczeństwa żeby ta Twoja instalacja na środku skrzyżowania lub w garażu podziemnym nie wysadziła pół miasta w powietrze bo np. jet nieszczelna.

Powiem Ci więcej gdybyś mieszkał na zachodzie w krajach takich jak np. Niemcy czy Szwajcaria to stwierdziłbyś, że tam to jest dopiero bezprawie.
Zapomnij tam o założeniu głupich felg, które wykraczając poza podane w "widełkach" w briefie bez opinii rzeczoznawcy.
Zapomnhij o wiejskim tuningu w wykonaniu polskich "tjuning manów" z półkami na kwiatki na tylnej klapie.
Ośmielę się stwierdzić, że według ich przepisów 90% naszych aut powyżej 10lat nie dostałoby pozwolenia na użytkowanie!!!!
Mam wielu znajomych sprowadzających auta i wiesz, że np. w Szwajacarii bardzo często właściciel woli sprzedać auto bo żeby przeszło przegląd musiałby wyłożyć więcej pieniędzy niż jest ono warte?
Nie ma spawania tłumików, amorków, które mają po 50% skuteczności :lalala:

Ale czemu skoro tam taka DEMOKRACJA?!!!!!!!

Nie pisz więc głupot, że badanie instalacji gazowej jest zdzierstwem bo NIKT za darmo nie zrobi jej przeglądu, a ja jak wielu uczestników drogi nie chcę wylecieć w powietrze przez jakiegoś domorosłego instalatora LPG!!!! :evil:

assistance   Moneta

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 04-05-2007, 20:24   

Emf, To ja mam pomysł , zróbmy następny zlot TTT w Niemczech,niech zobaczą nasze autka po 10 roku życia jaką klasę mają haha

saigon 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-05-2007, 23:07   

EMF: ja to wszystko wiem, ale czy ja powiedziałem choć raz że demokracja jest git? Już dawno ktoś mądry powiedział: Jeżeli wybory (Demokracja) miały by cokolwiek zmienić, już dawno by ich zabroniono!!! Musimy sobie uzmysłowić iż jesteśmy tylko dostawcami kasy dla kasty rządzącej, która jest ponad wszystkim. Są to nadludzie, których nie dotykają sprawy codzienne, problemy życia, ONI mają nas w dupie, czy to Kfachy, czy Kaczki, czy też insze cholery... My na dole(stale) Oni na górze(stale).

William 

Wysłany: 05-05-2007, 08:24   

Ninja napisał/a:
Mowiac na moje auto dupowóz mnie poprostu obrazasz.

No wybacz, ale teraz śmieszny jesteś po prostu. Ja rozumiem, że można kochać swoje auto, ale bez przesady :sciana: Na temat Fiata też mówiłeś "Tipo, do ostatniej rdzy" i co? Teraz Tipo to fajny dupowóz, a subaru już nie :lol: :lol:

Ninja napisał/a:
Dupowóz to jest BMW serii 7. I nie mowie tego z przekory. Dupowóz dlatego ze zal sie nim scigac i jest raczej limuzyna anizeli autem sportowym. Moj Legac to jednak bardziej sportowy niz limuzyna. Tylko ze wersja kombi. Bywały i takie.

Tak, a Ty się najwięcej ścigasz.. łomatko :sciana: No i kombi... :sciana: Auto typowo rodzinne i nie dupowóz.. :sciana: :sciana:

Ninja napisał/a:
Bywa takze ze wybiore sie nim na sciganko lub pojeżdzawke.

No myslę, że 99% użytkwonikó tego forum, w tym i ja czasem udaje się na małe szaleństwa i pojeżdżawki.. Ale to nie czyni naszych aut sportowymi, a mój wciąż jest dupowozem.

Ninja napisał/a:
To strasznie fajnie ze umiesz zdiagnozować auto wogole nie widzac go na oczy. Stary,jak nie wiesz co tam nie gralo to sie poprostu nie wypowiadaj.

No znam troszkę historię tego auta (świat jest mały jednak :badgrin: ) i znam tez jego historię za czasów Twojej kadencji. Zresztą więcej stał jak jeździł bezawaryjnie sam musisz to przyznać. Przyjeżdżałeś do Tczewa autem, wracałaś pociągiem :] Ale nie o tym mówimy prawda?
Ninja napisał/a:
Poprostu za zadne skarby swiata nie przekonam sie do gazu i tyle. Smierdzi to to, serwisu tez nie ma dobrego,przeglady drozsze i nie wszystkie stacje go robią bo diagnosci musza miec uprawnienia.

Widocznie samymi łajdaczkami jeździsz, skoro nie wiesz co to bezwonna i bezawaryjna instalacja LPG. Brak Ci w tym doświadczenia i tyle.

Ja często poruszam się autami z LPG i nawet nie wiem że tam jest. Dla przykładu moje dwie bawarki.. Po odpowiednim przygotowaniu auta i servisie wiem, tylko tyle że jazda mi sie, bardzo opłaca. Bez ograniczeń itp..

Ninja napisał/a:
A jeszcze sie nie zdazylo zebym wjezdzal autem na badanie techniczne,bo poprostu szkoda mi czasu na takie cos. Wiec co w moim aucie piszczy. Jesli wiesz co mam na mysli... :roll:

To, że ukończyłeś mechanika, nie czyni Ciebie doskonałym mechanikiem. Zwłaszcza jak nie pracuje się w zawodzie.. Gratuluję Tobie przekrętów i znajomości, ale o niczym dobrym to nie świadczy. Wolę czasem skorzystać z porady facho0wca, który się tym zajmuje i ma odpowiedni sprzęt pomiarowy. To ważne w diagnostyce usterek.

Ninja napisał/a:
A poza tym nikogo staram sie nie przekonywać ze gaz to zło. Mowie tak bo tak uwazam a kazdy i tak robi jak uwaza. Wiec i mnie nikt nie przekona. Bo i po co...

Ale argumentacja Twoja ma się nijak do rzeczywistości. Prawda jest taka, że aby mieć na dany temat osąd, trzeba coś w tej kwestii wiedzieć i mieć jakieś doświadczenia. Nie dziwię się Tobie, skoro Twoje doświadczenia ograniczają się tylko do awarii. Też bym się zraził. Jednak nie uprzedził.

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 05-05-2007, 08:35   

William napisał/a:
No znam troszkę historię tego auta (świat jest mały jednak :badgrin: ) i znam tez jego historię za czasów Twojej kadencji. Zresztą więcej stał jak jeździł bezawaryjnie sam musisz to przyznać. Przyjeżdżałeś do Tczewa autem, wracałaś pociągiem :] Ale nie o tym mówimy prawda?

Zadnej historii nie znasz tylko sobie dopowiadasz.Moze ze 2-3 razy zdarzylo sie ze sie zepsul i musialem wrocic pociągiem. W przeciągu 2 lat? To kropla w morzu. Jednak wiecej nim jezdzilem niz stalo. Owszem kiedys policmajster chcial mi dowód zabrac i skonczylo sie na tym ze chcial.Gdyby zabral na drugi dzien mialbym go spowrotem. Tłumik mi wtedy wypierdzialo i szyby mialem za ciemne z przodu. Ot cala historia. Wielka mi awaria. W koncu zrobilem swap z 2,0 na 2,2 ,zrobiłem panewki (sam) i dalej hulało. Owszem drobne awarie byly bo to stare auto,ale nie na tyle ze załamywac rece. I przestan glupoty opowiadac bo chyba to to ja wiem lepiej. A jesli ty wiesz to pardon moze powinienes pracowac w wywiadzie. Aha, moze mi powiesz zaraz co jadlem na sniadanie...
William napisał/a:
Widocznie samymi łajdaczkami jeździsz, skoro nie wiesz co to bezwonna i bezawaryjna instalacja LPG. Brak Ci w tym doświadczenia i tyle.

Ja często poruszam się autami z LPG i nawet nie wiem że tam jest. Dla przykładu moje dwie bawarki.. Po odpowiednim przygotowaniu auta i servisie wiem, tylko tyle że jazda mi sie, bardzo opłaca. Bez ograniczeń itp..

bez obrazy ale te Twoje bawarki to stare roczniki. Jesli jezdze autem z LPG top jest ono min z 2000 roku. wiec nie mow mi ze jezdze łajdaczkami bo są serwisowane znacznie lepiej niz kazda z Twoich bawarek. Zwłaszcza ze to firmowe auta wiec kasa za serwis nie gra roli i musi byc zrobione na cacy.
William napisał/a:
To, że ukończyłeś mechanika, nie czyni Ciebie doskonałym mechanikiem. Zwłaszcza jak nie pracuje się w zawodzie.. Gratuluję Tobie przekrętów i znajomości, ale o niczym dobrym to nie świadczy. Wolę czasem skorzystać z porady facho0wca, który się tym zajmuje i ma odpowiedni sprzęt pomiarowy. To ważne w diagnostyce usterek.

oczywiscie ze nie jestem mechanikiem doskonalym,jednakze pracowałem sporo w warsztacie i zdobywalem doswiadczenie. Bardzo czesto siegam po fachowa literature rowniez.Cala moja rodzina (kuzyni) to mechanicy i mają swoje warsztaty,czesto bywam u znajomych,ktorzy mają swoje warsztaty. Wtedy nasze kobiety są biedne bo jest tylko jeden temat. A subaru myslisz ze u obcych naprawialem? Z powodzeniem naprawiłbym je sobie sam,tylko brak mi czasu i sprzętu. Z powodzeniem moglbym powiedziec ze - znam sie lepiej niz Ty. :roll:
William napisał/a:
Ale argumentacja Twoja ma się nijak do rzeczywistości. Prawda jest taka, że aby mieć na dany temat osąd, trzeba coś w tej kwestii wiedzieć i mieć jakieś doświadczenia. Nie dziwię się Tobie, skoro Twoje doświadczenia ograniczają się tylko do awarii. Też bym się zraził. Jednak nie uprzedził.

mhm...i dalej sugarujesz ze nic nie wiem na ten temat... :zolta:
ok, zyj sobie w błogiej nieswiadomosci zatem i niech zostanie ze nic nie wiem. Bo akurat nic a nic nie obchodzi mnie Twoje zdanie w kwestii motoryzacji.

a na koniec dodam: co zes sie czepil? chyba nie temat o mnie? wiec pisz na temat gazu a nie mnie i moich samochodów. ja nie mam gazu i miec nie bede. Ty masz i sie wypowiedziales na ten temat. Styka.
Jesli kupie kiedys inne auto i bedzie mialo LPG to bede jezdzil na gazie. Jesli nie to instalki nie załoze.
I ide o zaklad ze Ty gdybys kupił baware bez LPG tez bys nie zalozyl gazu,a zę kupiles juz ktora miala to jezdzisz na nim bo co...zdemontować ją mialbys? po co...moze sie myle,to mnie sprostuj.

www.budowork.pl
     assistance

KRT 

Wysłany: 05-05-2007, 08:55   

Znowu sie będa sprzeczać :sciana: Wsumie to możecie bo miszko na zlocie to wam nieda bana :lalala:

Ninja 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 05-05-2007, 09:00   

nie bede na zlocie...ale mozemy sie spotkac na Rajdzie Polski. W sumie juz niedlugo 8)

w sumie mod juz moglby zamknac ten temat bo staje sie nudny. :?

www.budowork.pl
     assistance

unknown 

Wysłany: 05-05-2007, 10:57   

raz coś rozsądnego chyba :D a wszystko co było do powiedzenia póki co to padło już... opinię swoją każdy ma... jest dział do LPG w razie jakichś okoliczności... a ten temat rzeczywiście się wypalił i staje bezsensowny... jak coś będzie potrzebne a nowy się pojawi to zawsze można dokleić tu...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ego 

Wysłany: 05-05-2007, 20:09   

unknown napisał/a:
a ten temat rzeczywiście się wypalił i staje bezsensowny...

jak każdy temat o gazie z kolegą Ninja,jest nudny i żenujący
Moderowany:
dobra, definitywny koniec,nie zaniżajmy bo zaczniemy się sprzeczać a chodzi o kulturkę jakąś; troszkę wysiłku i powstrzymania i pozostańmy ludzmi, nie ludziskami...
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi